Не секрет, що приготовлений в домашніх умовах сир набуває кольору молока. Щоб додати апетитності продукту, а саме привабливого жовтуватого відтінку, потрібно використовувати барвник. Ми пропонуємо додавати натуральний рослинного походження не синтетичний барвник аннато, який традиційно використовується у сироварінні. Наприклад, мармуровий сир або чеддер просто не можуть бути білими. У їхньому красивому жовтому забарвленні проявляється якась особливість і шарм, можливо жовтий колір навіть допомагає розкритися неповторному сирному смаку.
У молочному жирі є пігмент, який надає жовтуватості готовим продуктам. У зимовий період кількість пігменту каротину знижується, тому готові сири мають слабке жовте забарвлення. Використання натурального фарбника виправляє цей недолік. Аннато має рослинне походження і є абсолютно безпечним для організму. Барвник роблять із насіння тропічного дерева Бікса Аренатова. Він ніяк не впливає на запах, смак готового продукту.
Корисний вплив на організм:
Аннато можна додавати до будь-якого сорту сиру. Особливо рекомендується забарвлювати заготовки Мармурового сиру, Чеддера, Радомера, Маасдама. Барвник потрібно додавати до молока перед заквашуванням. Кількість крапель впливає інтенсивність фарбування: від світло-жовтого до насиченого помаранчевого. Аннато також додають до рису, крему, тіста, при копченні риби.
Характеристики | |
Витрата молока | 1мл. на ~10-20л.молока 100мл. на ~1000л.молока |
Вид упаковки | -пластикова капсула -пластикова пляшечка |