Гауда – традиційний голландський сир, історія приготування якого розпочалася в однойменному містечку в Нідерландах. Зараз місто Гауда вважають меккою для любителів сиру, це сучасний центр сироваріння, куди на регулярні ярмарки приїжджають юрби туристів.
Гауда – легкий сир з ніжним кремовим присмаком. Щоб його приготувати самостійно, не потрібно великих зусиль. Для цього потрібна закваска та фермент. Гауда відмінно підійде для сироварів-початківців, які тільки освоюють групу твердих сирочків. Бактерії із закваски сприяють тому, що у готовому продукті утворюються осередки овальної форми, усіма улюблені дірочки. У натуральності отриманого продукту не варто сумніватися.
Це один із найпопулярніших напівтвердих сортів. Вміст жиру в ньому 48-51%, щільна консистенція. Готовий продукт покривається гладкою скоринкою, усередині утворюється світло-жовтий сир із рівномірними дірками по всьому шматку.
Гауда – поживне рішення для сніданку, його можна класти на бутерброди, додавати в макарони, запечену картоплю. Немає нічого смачнішого, ніж випити чай або каву вприкуску з Гаудою. Без Гауди не обходять традиційні сирні тарілки до пива. Його їдять як закуску, основну страву використовують для приготування піци, салатів, соусів.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг. 200 грам |
Витрата молока | 6, 10л. |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 40 діб |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Склад | Закваска+Пропіонова культура+Фермент |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |