ХЛОРИСТИЙ КАЛЬЦІЙ ДЛЯ СИРУ додається для збільшення виходу сиру.
Хлористий кальцій використовується у сироробстві багато років і відіграє важливу роль під час формування згустку.
Чим більше хлористого кальцію міститься в молоці, тим більшими будуть частинки казеїну. Чим більша частка казеїну, тим краще здатність молока до згортання.
З'ясовано, що молоко, отримане ближче до кінця сезону лактації, містить менше кальцію. Молоко від хворих тварин так само містить мало кальцію. Для компенсації втрати кальцію, молоко зазвичай додають хлорид кальцію, як дешевий, ефективний і засіб, що довго зберігається.
Хлорид кальцію (Calcium Chloride, CaCl2) — сіль кальцію, що складається з одного атома кальцію, пов'язаного із двома атомами хлору. Він дуже добре розчиняється у воді, і якщо його залишити на відкритому повітрі, то він починає активно поглинати воду з повітря, і в результаті перетворюється на водяний розчин хлориду кальцію.
Водяний розчин хлористого кальцію є харчовою добавкою і використовується в багатьох випадках: у приготуванні напоїв, як консервант, для поліпшення твердості солінь (овочів), при пастеризації молока і, звичайно, при приготуванні сиру.
У виробництві сиру хлорид кальцію компенсує низький рівень вмісту кальцію в молоці після процесу пастеризації, оскільки частина солей кальцію при тепловій обробці молока переходить із розчинного стану в нерозчинний. Це супроводжується погіршенням сичужної згортання молока, збільшенням часу згортання молока та отриманням неміцного, в'ялого згустку.
Спосіб застосування:
1. Розчиніть вміст капсули в 100 мл кип'яченої води.
2. Додайте 1столову ложку розчину хлористого кальцію на 10л молока.
Характеристики | |
Витрата молока | 1грам на 100 л.молока |
Вид упаковки | пластикова капсула |