Гарний сир дуже корисний для здоров'я – це безперечний факт. Важко уявити сучасну кухню без цього продукту, його використовують у приготуванні багатьох страв, а на нашому столі він давно зайняв почесне місце. Сир із пліснявою – це досить новий продукт для нашого споживчого кошика, але справжні гурмани сиру вже встигли гідно оцінити його смак. Зараз практично в будь-якому супермаркеті ви можете купити той чи інший вид сиру із пліснявою. Більше того, детально вивчивши питання, ви зможете приготувати сир із пліснявою в домашніх умовах. Але перш ніж приєднатися до любителів даного виду сиру, треба відповідально підійти до питання, адже такий сир несе не тільки користь, а й за частого вживання може нашкодити здоров'ю, цей делікатес, який їдять рідко і невеликими порціями. Тому перед вживанням краще дізнатися, які види сиру з пліснявою існують, його особливості та яка від нього користь.
Сири з пліснявою ділять на групи, залежно від кольору плісняви:
Відмінність останнього виду сирів від двох попередніх у тому, що в них пліснява міститься всередині, а не зовні. У створене молоко додають цвіль за допомогою спеціальних трубочок, щоб вона краще поширювалася сирною масою.
Головна користь сиру з пліснявою – великий вміст кальцію, який чудово засвоюється організмом. У ньому також міститься протеїн та амінокислоти, фосфор та ряд корисних вітамінів. Цей вид сиру містить корисні бактерії, які благотворно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Але слід пам'ятати, що сир із пліснявою протипоказаний вагітним та дітям, а його часте вживання може негативно позначитися на здоров'ї.
У нашому магазині ви можете придбати закваски для приготування сиру з пліснявою. Приготувавши сир самостійно, ви не тільки заощадите гроші, але й отримаєте корисний продукт, як ви будете впевнені. Відчуйте себе справжнім гурманом - приготуйте домашній сир із пліснявою за допомогою наших заквасок.