Гострий пікантний смак з м'якою жирною структурою сиру маасдам можна відтворити в домашніх умовах. Ви отримаєте свіжий натуральний сир елітного сорту з неповторним смаком та ароматом. За технологією сир підфарбовують для отримання приємного оранжевого кольору. Зовні утворюється скоринка з червоним відтінком. Вдома можна використати для цього натуральний барвник Аннато. Після першого приготування ви неодмінно захочете готувати його знову і знову.
Сир отримав назву на честь однойменного містечка. Він був створений, щоб скласти конкуренцію дорогому і довгозрілому сиру Емменталь. Однак він м'якший за Емменталь за рахунок підвищеного вмісту вологи.
Це голландський сир у швейцарському стилі, його основна відмінність від «побратимів» – великі очі і солодкуватий смак. Можливо, у вас не вдасться досягти ефекту великих очей, але справжній солодко-горіховий смак гарантований. Для утворення дірок у закваску та фермент потрібно додати бактерії Propionici. Вони відповідають за великі очі, приємний смак та аромат.
Приготувати його нескладно, йому не потрібні величезні запаси молока. Зате його смаком та зовнішнім виглядом ви порадуєте близьких та здивуєте гостей. На його основі готують соуси для птиці, м'яса, червоної риби, додають до салатів, картоплі, піци, готують фондю. Європейці вважають за краще цей сир поїсти просто так, без нічого.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг.200грам |
Витрата молока | 6, 10л. |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 40 діб |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Склад | Закваска+Пропіонова культура+Фермент |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |