Грюєр – найпопулярніший швейцарський сорт, має солодкуватий смак, який безпосередньо залежить від витримки. Свою назву цей продукт отримав від однойменного швейцарського села Gruyere.
Сир має щільну зернисту текстуру. Готовий продукт покривається сухою твердою кіркою. Смак його дуже своєрідний: солодкуватий з горіховими нотками. Може відчуватися землистий післясмак. До того ж, він має пікантний аромат. Для справжніх гурманів!
Часто використовується у кулінарії, де відіграє роль сірого кардинала. Він не забиває інших інгредієнтів своїм смаком, а навпаки доповнює неповторним ароматом. Без Грюєра не обходиться французька кухня. Його кладуть у цибульний суп, телятину "Кордон Блю", роблять з нього фондю.
Сир насичений мінералами та корисними мікроелементами, необхідними для нігтів, волосся. Продукт досить жирний, тому його краще вживати з ранку або вдень. Він зберігає всі корисні властивості молока: білки, жири, вітаміни, а також:
«Зварити» цей сир можна вдома з використанням закваски. Його приготування не буде важким для досвідчених сироробів, які вже готували м'які сири та деякі сорти твердих.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг. 200грам |
Витрата молока | 6, 10л. |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Використання | Закваска+Пропіонова культура+Фермент |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 8-14 місяців |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |