Чеддер – справжній британський аристократ, його історія почалася в однойменному селі графства Сомерсет (Англія). Вже багато століть цей продукт вважають найпопулярнішим і найбільш продаваним англійським сиром.
За консистенцією сир пластичний, за кольором жовтуватий із відтінком слонової кістки. Зріле тісто стає ламким і ароматнішим. Його смак важко описати, йому не можна ні з чим порівняти. Навпаки, можна часто почути фразу: «З смаком Чеддера». Цей смак більше вершково-горіховий із кислуватим присмаком.
Чеддер позитивно впливає на організм:
Чеддер їдять як закуску до алкогольних напоїв (пиво, портвейн). Також додають до традиційних страв: омлет, канапе, салат, соус до м'яса, тостів. Щоб надати страві смаку чеддера, його потрібно дрібно натирати, тоді він краще розплавитися і додасть їжі приємного аромату. Англійці із задоволенням поїдають цей сир із бананами або гірчицею, попиваючи при цьому сидр.
Таку англійську смакоту можна приготувати вдома з використанням нашої закваски та ферменту. В результаті у вас вийде сирий натуральний делікатес. Щоб отримати гарний помаранчевий колір, можна додати натуральний барвник аннато.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг.200грам |
Витрата молока | 6, 10л. |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 1-2 до 8-24 місяців |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Склад | Закваска+Фермент+Аннато |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |