Виробництво ЙОГУРТА в домашніх умовах із застосуванням заквасок чистих культур, у складі якої є болгарська паличка та ін., Італія
1. Берете молоко, якщо домашнє, необхідно прокип'ятити і охолодити до температури заквашування (t=37 C), якщо молоко куплене, лише підігріти до температури заквашування (t=37 C).
2. У склянку налити 50 мл. молока, туди внести закваску, добре розмішати.
3. Вміст стаканчика влити в решту теплого молока, добре перемішати.
4. Термос на 1л. вимити, обдати окропом.
5. Все тепле молоко із закваскою внести в термос, закрити щільно кришкою. Залишити за кімнатної температури. Через 7-8 годин повинен бути готовий продукт у вигляді густого білкового згустку.
6. Перелити цей білковий потік у скляну ємність (банку, пляшку) або розлити в кілька ємностей.
7. Поставити всі ємності в холодильник на 3-4 години для дозрівання.
8. Після цього йогурт (продукт) повністю готовий до вживання.
9. Можна до готового йогурту (продукту) додавати цукор, фрукти, варення, джеми. Все це перемішати чи збити блендером.
PS: Все також і для йогуртниці, тільки розлити молоко із закваскою в стаканчики і поставити в йогуртницю. Температура в йогуртниці виставиться автоматично.
Наявність такого корисного продукту, як ацидофілін, відомий мало. Його рідко можна знайти в раціоні середнього споживача. Однак він позбавлений уваги беззахисливо. Насправді це корисний продукт, який отримують шляхом бродіння молока за допомогою спеціальної закваски. Його склад містить ацидофільну паличку - Молочна бактерія з винятковими властивостями. Ви можете приготувати його за допомогою закваски вдома.
Що таке корисний ацидофілін?
Продукт може бути використаний для лікування дитячого дисбака, оскільки ацидофільні бактерії сприятливо діють на кишечник, відновлюючи імунітет.
Ацидофілін п’ють, як кефір. Він поєднує в той же час корисність кефіру та йогурту. Зазвичай напій з холодильника нагрівається до кімнатної температури перед використанням. Це можна сприймати як основу для коктейлів, додавання фруктів та ягід.
Характеристики | |
Вихід продукції | 1-3 л |
Витрата молока | 1-3 л |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | так |
Використання | тільки закваска |
Час приготування | 6-8 часов |
Бактеріальний склад | Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |