Історія осетинського сиру досить давня і починається зі скіфо-аланських племен. Тодішній сир мав специфічний смак, міг довго зберігатися і був основою харчування для племен-скотарів. Зараз цей сир – частина національної культури та кухні Осетії, а також корисні ласощі у всьому світі. Осетини використовують його для приготування традиційної страви – пиріг із сиром.
Осетинський сир відносять до сортів розсолу, він дуже простий у приготуванні. За консистенцією сир виходить щільним, але "крихким", білого кольору з жовтуватим відтінком, без скоринки. Осетинський сир зазвичай з кислинкою та гострою (іноді гіркою) нотою. Приготовлений на ферменті сир містить фосфор, необхідний синтезу білків, і вітаміни. Вітамін B допомагає впоратися з безсонням, заспокоїти нервову систему, а вітамін A сприятливо впливає на зір та шкіру.
Осетинський сир із хлібцями – чудовий поживний сніданок. Смак сиру особливо розкривається зі спецією «Мозаїка», у складі якої 5 видів перцю. Ароматна перчинка чудово доповнює вершковий смак сиру та створює неповторну повноцінну страву, подати яку мріє кожна господиня.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг. |
Витрата молока | 3, 6, 10 л |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | так |
Використання | тільки фермент |
Час приготування | до 1 години |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю у паперовому та електронному вигляді |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |