Виробництво ЙОГУРТА в домашніх умовах із застосуванням заквасок чистих культур, у складі якої є болгарська паличка та ін., Італія
1. Берете молоко, якщо домашнє, необхідно прокип'ятити і охолодити до температури заквашування (t=37 C), якщо молоко куплене, лише підігріти до температури заквашування (t=37 C).
2. У склянку налити 50 мл. молока, туди внести закваску, добре розмішати.
3. Вміст стаканчика влити в решту теплого молока, добре перемішати.
4. Термос на 1л. вимити, обдати окропом.
5. Все тепле молоко із закваскою внести в термос, закрити щільно кришкою. Залишити за кімнатної температури. Через 7-8 годин повинен бути готовий продукт у вигляді густого білкового згустку.
6. Перелити цей білковий потік у скляну ємність (банку, пляшку) або розлити в кілька ємностей.
7. Поставити всі ємності в холодильник на 3-4 години для дозрівання.
8. Після цього йогурт (продукт) повністю готовий до вживання.
9. Можна до готового йогурту (продукту) додавати цукор, фрукти, варення, джеми. Все це перемішати чи збити блендером.
PS: Все також і для йогуртниці, тільки розлити молоко із закваскою в стаканчики і поставити в йогуртницю. Температура в йогуртниці виставиться автоматично.
Закваска Кефір. Більшість молочних продуктів дуже корисні для організму людини, але саме кефір додають до переліку продуктів для збалансованого харчування і це зовсім не випадково. Кефір відрізняється найбільшим списком корисних властивостей - Кефір сприяє відновленню природного балансу людини, завдяки наявності у своєму складі мікроелементів (фтор, мідь, йод), вітамінів (найбільше вітамінів групи В, які стимулюють вироблення енергії, а також благотворно впливають на нервову систему , шкіру та обмінні процеси), білків та корисних мікроорганізмів. У кефірі міститься багато кальцію, більше, ніж у молоці. Багато хто з вчених вважає, що саме в регулярному вживанні кисломолочних продуктів, у більшості випадків кефіру, криється секрет довгожительства горян. А ще кефір входить до списку «Найкорисніші продукти у світі», на думку Управління з контролю якості продуктів харчування та лікарських засобів США.
Характеристики | |
Вихід продукції | 1-3 л |
Витрата молока | 1-3 л |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | так |
Використання | тільки закваска |
Час приготування | 6-8 годин |
Бактеріальний склад | Lactobacillus acidophilus Lactococcus lactis biovar diacetylactis Lactococcus lactis subsp. lactis |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |