Качотта – мабуть, єдиний сир, який може бути різним. М'який, твердий, вершковий, копчений, з паприкою, перцем, з лавандою – все це качотта! Описати його смакові якості неможливо. Якщо ви готуєте його самостійно із закваски, то і смак ви створюєте самі. Тому якщо ви вирішили поекспериментувати зі смаками або створити незвичайний сир, готуйте качотту. Як кажуть, вона стерпить усі ваші кулінарні експерименти і буде смачною з будь-якою добавкою.
Напівм'який сир із ніжною текстурою з'явився в Італії, а зараз є найпоширенішим продуктом у цій країні. Качотту вважають традиційним фермерським сиром, який готують у регіонах Умбрія та Тоскана (Італія). Назва перекладається з італійської як «сирок», йому продукт зобов'язаний за невеликі розміри головок. Сир блідо-жовтого кольору з жовтуватою скоринкою.
Складного у його приготуванні нічого немає, структура виходить м'якою, пластичною. До нього можна додати зелень, оливки, обмазати перцем або паприкою, замочити в червоному вині, коптити. Варіантів його приготування багато. Класичний столовий сир подають як закуску з помідорами або оливками, додають у салати. Він добре плавиться, тому з ним виходять смачні гарячі бутерброди, начинка для млинців, сирний соус до пасти.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг.200грам |
Витрата молока | 6, 10 л |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Використання | Закваска+Фермент+цветы лаванды сушенные |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 14-21 день |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |