Технологію виробництва Костромського сиру створили в Україні на основі рецепту швейцарського сиру Тільзітера (назва від м. Тільзит, Східна Пруссія). Костромський відносять до твердих сирів. Він має помірний сирний запах, помірно-пікантний кислуватий смак. Добре поєднується з фруктами та ягодами, салатами.
За консистенцією цей продукт ніжний і пластичний, з очками округлої форми. У нього однорідний колір по всій масі, зазвичай, білий з легкою жовтизною. Цей сир насичений жирами та мінералами (калій, магній, натрій). У ньому міститься потрібна для організму доза кальцію та фосфору, що корисно для дитячого харчування, а також для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату. Молочний жир продукту легко засвоюється організмом.
У заквасці, яка потрібна для його приготування, містяться живі бактерії, тому смак та аромат сиру виходить правильний та насичений. Також сприятливо на організм діє пробіотик, який захищає мікрофлору кишечника від патогенних мікроорганізмів.
Характеристики | |
Вихід продукції | до 1кг.200грам |
Витрата молока | 6, 10 л |
Закваску можна ділити на кілька приготувань | ні |
Час приготування | 1-2 години |
Час дозрівання | 21-30 днів |
Вид упаковки | пластикова капсула |
Рецепт | кожному покупцю в електронному вигляді |
Склад | Закваска+Фермент |
Термін зберігання | |
У морозильній камері | до 12.2024 року |